همه چیز درباره مرغ مینا
با درود خدمت دوستان و همراهان عزیز مجله کت داگ آنلاین ، این مقاله مخصوص صاحبان و علاقمندان به مرغ مینا می باشد پس ما را مثل همیشه همراهی کنید و امید است که این مطالب برای شما سودمند باشد .
مرغ مینا بسیار باهوش ، فعال و کنجکاو است و علاقه زیادی به اجسام براق و درخشان دارد و گاهی این اجسام را برای خودش بر می دارد و در مواردی آنها را می خورد که باید بسیار مراقب سلامت آنها باشید. هر دو جنس نر و ماده توانایی تقلید صدا را دارند و بهتر است برای اینکه پرنده زودتر دستی شود و هم بهتر و سریع تر حرف بزند یک جوجه دو تا سه ماه آن را تهیه نمایید.
مرغ مینا بطور طبیعی سالی دو مرتبه پر ریزی می کند و هر دو جنس نر و ماده در بزرگ کردن جوجه ها ایفای نقش می کنند.
طول عمر آنها بصورت طبیعی حدود چهار سال است ولی در اسارت تا پانزده سال هم عمر می کنند. البته برای اینکه همیشه پرنده ای سالم و با طول عمر بالا داشته باشید باید همواره به رژیم غذایی ، اصول بهداشتی و نگهداری پرنده خود اهمیت فراوان بدهید.
آموزش حرف زدن به مرغ مینا
یک پرنده می تواند تا صد کلمه را یاد بگیرد و بهتر است یک مرغ مینای حدود شش تا هشت هفته خریداری کرده تا زود به شما عادت کند تا شما راحت تر به آن آموزش بدهید. ابتدا از کلمات کوتاه شروع کنید مثلا وقتی به مینای خود می رسید بگویید سلام یا وقتی به او غذا می دهید تکرار کنید غذا و به اینصورت با صبر و استمرار پرنده خود را تشویق به حرف زدن کنید.
مرغ مینای نر و ماده بسیار به هم شبیه هستند و تشخیص جنسیتی در آنها بسیار سخت می باشد و افراد با تجربه نیز گاهی در تعیین جنسیت دچار مشکل می شوند که بهترین و دقیق ترین روش استفاده از آزمایش تشخیص جنسیت به روش مولکولی است .
در کل مرغ میناها به دو دسته اصلی ، مرغ مینای وحشی و اهلی طبقه بندی می شوند.
نژادهای مرغ مینا
انواع نژادهای مرغ مینا را می شود به سه گروه زیر دسته بندی کرد. تمامی آنها به جز مینای بالی که به رنگ سفید است پرهایی سیاه یا تیره دارند. مرغ های مینای گوشواره ای پوشش پر سیاه و متالیک دارند و یک لکه زرد رنگ در پشت و زیر چشم خود دارند.
رنگ پر در مرغ مینای معمولی در قسمت سر و گردن سیاه و در قسمت سینه قهوه ای تیره است.
- مینای گوشواره ای ( Hill Mynah )
- مینای معمولی ( Common Mynah )
- مینای بالی ( Bali Mynah)
البته می توان آنها را نیز بر اساس شکل نیز به صورت زیر نیز تقسیم بندی نمود
- مینا مخرج سفید
- مینا کاکل دار
- مینای شکم تیره
- مینای یقه سفید
قفس مرغ مینا
قفس مرغ مینا باید ابعادی در حدود 90 در 100 باشد و باید طول آن در حدود 60 سانتیمتر باشد.
و کف قفس را با روزنامه بپوشانید و هر روز آن را عوض کنید تا همیشه یک پرنده سالم داشته باشید.
چوب داخل قفس مرغ مینا
چوب قفس مرغ مینا باید طبیعی باشد و ضخامت چوبها که در حدود سه یا چهار عدد برای هر قفس می باشد باید کمی متفاوت باشند.
حمام کردن مرغ مینا
مرغ مینا عاشق حمام کردن و آب بازی است برای همین شما باید هر چند وقت یک ظرف آب (ظرف حمام) در داخل قفس قرار بدهید که پرنده بتواند خود را حمام کند.
با این کار پرهای حیوان تمیز و سالم می شود.
اسباب بازی مرغ مینا
مینا پرنده ای با هوش است و یک اسباب بازی مناسب می تواند به حفظ سلامتی ذهنی و حتی بدنی او کمک کند.
مینا با اسباب بازی استانداردی که شامل قطعات ریز نباشد و در ضمن از مواد و رنگ بدون ضرر ساخته شده باشد ساعتهای زیادی خود را سرگرم می کند.
تغذیه مرغ مینا
مرغ میناهای وحشی همه چیز خوار هستند ولی مرغ میناهای اهلی بیشتر از غذاهای نرم تغذیه می کنند و نمی توانند دانه و سنگ ریزه بخورند.
در طبیعت مرغ مینا بیشتر از غذای زیر تغذیه می کند.
- حشرات
- دوزیستان
- مارمولک ها
- طیف وسیعی از میوه ها
- تخم پرنده ها
مرغ مینای اهلی نیز می تواند با غذاهای زیر تغذیه شوند.
- سینه مرغ پخته شده بدون ادویه
- پنیر بدون نمک
- برنج و ماکارونی پخته
- سیب زمینی پخته
- میل ورم
دانلودطول دستگاه
گوارش مرغ مینا بسیار کوتاه است که سبب افزایش سرعت متابولیسم در پرنده می شود. به خاطر ساختار آناتومی دستگاه گوارش باید وعده های غذایی به دفعات زیاد و حجم کم مصرف شود.
از مهمترین بیماریهای مرغ مینا (بیماری هموکروماتوز یا ذخیره آهن ) می باشد که در مواقعی که آهن بیش از اندازه در جیره غذایی باشد بروز می کند.
پس یک غذای ایده آل برای مرغ مینا باید در حدود 18 درصد پروتئین و 8 درصد چربی داشته باشد و میزان آهن هم بسیار کم و کنترل شده باشد.
بهتر است میوه هایی را برای مرغ مینای خود انتخاب کنید که میزان ویتامین C آن کم باشد زیرا این ویتامین باعث جذب بیشتر آهن در پرنده می شود که برای سلامتی آن مضر است. مینا به غذاهایی که حاوی آهن زیادی می باشند بسیار حساس هستند که باعث ایجاد بیماری در آنها می شود
با دادن میوه تازه به مرغ مینای خود احتیاجات ویتامینه آن را برطرف نمایید و در غیر این صورت از قطره های مولتی ویتامین و انواع مکملهای ویتامینه برای آنها استفاده نمایید.
نکته:
- اگر مینای شما عادتی به خوردن میوه ندارد باید با صبر این عادت بد را در پرنده از بین برد.
- تغییر رژیم غذایی باید به آرامی انجام شود و باید به تدریج در طول سه هفته غذای مینای خود را تغییر دهید.
می توان به جرات گفت که بهترین غذا برای مرغ مینای خانگی و اهلی غذای پلت است که ارزش غذایی بالایی دارند و میزان آهن آنها نیز مناسب و کنترل شده است . ( کمتر از ppm90 یا ۹۰ میلی گرم در هر کیلوگرم آهن دارند .) البته باید شما دوست عزیز همیشه از برندهای مطرح و خوب برای تغذیه مینای خود استفاده کنید تا پرنده شما دچار بیماری و مسمومیت با آن نشود. البته تغذیه فقط با پلت کار اشتباهی است و باید میوه و سبزیجات هم به مرغ مینا داده شود.
در این جا می توان از بهترین برندهای ایرانی غذای مرغ مینا مانند تاپ فید ، اوشکایا نام برد.
برای اینکه مینای شما همیشه سالم باشد می توانید به شکل زیر به مینای خود غذا بدهید یعنی هفتاد درصد از غذاهای پلت تجاری مخصوص مرغ مینا استفاده کنید و بقیه را با انواع میوه و سبزی تکمیل کنید باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که نسبت میوه و سبزی باید همیشه 80 به 20 باشد چون مواد مغذی میوه ها بیشتر از سبزیجات هستند و باید بیشتر مصرف شوند.
میوه ها باید به خوبی شسته شوند البته نیازی به پوست گیری آنها نیست و باید در یک ظرف جداگانه که با غذای اصلی ( پلت) مخلوط نشود در قفس مرغ مینا قرار داده شوند.
میوه های مفید برای مرغ مینا
- سیب
- گیلاس
- انبه
- هویج
- اسفناج
- گوجه
- خیار
- کاهو
- جعفری
- هلو
- گلابی
- نخود فرنگی
- مارچوبه
- موز
- ذرت
- آناناس
نکته مهم :
- پرورش دهندگان حرفه ای همیشه سعی می کنند که از حشرات ( میل ورم ) در تغذیه مینای خود استفاده کنند و بهتر است که 5 درصد از جیره غذایی اصلی کسر شود و این مقدار با میل ورم جایگزین شود.
رژیم غذایی و تقویت مرغ مینای تخمگذار
همیشه برای تقویت مرغ مینای تخم گذار از این میزان 5 درصد میل ورم استفاده کنید چون پرنده مادر و جوجه ها به پروتئین بیشتری نیاز دارند.البته استفاده از( قطره مولتی ویتامین )و قطره AD3E پرنده تقویت نطفه بسیار توصیه می شود.
غذاهای مضر برای مرغ مینا
- آووکادو ( بسیار برای مرغ مینا سمی است.)
- ریواس
- سیب زمینی خام
- هسته سیب
- نخود
- هسته میوه های هسته دار ( حتما هسته میوه ها را خارج کنید )
- غذاهای سرخ شده و چرب
- غذاهای ادویه دار
- چیپس و پفک
نظرات کاربران 0
جهت ثبت نظر وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود به حساب کاربری