معرفی کامل سگ نژاد سرابی

 سگ سرابی یکی از نژادهای اصیل ایرانی است که بسیار معروف و مشهور است . دلیل معروفیت این نژاد قدرت جسمانی بالا و جسارت و شجاعتش است . این نژاد به کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس نیز راه پیدا کرده است .شباهت های زیادی بین سرابی و نژاد هایی همچون کانگال و پشدر وجود دارد بنابراین تشخیص آن ها را به افراد حرفه ای بسپارید.

0 دیدگاه 0 پسندیدن
96 مشاهده شده 7 دقیقه مطالعه
معرفی کامل سگ نژاد سرابی

معرفی کامل سگ نژاد سرابی

 سگ سرابی یکی از نژادهای اصیل ایرانی است که بسیار معروف و مشهور است . دلیل معروفیت این نژاد قدرت جسمانی بالا و جسارت و شجاعتش است . این نژاد به کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس نیز راه پیدا کرده است .

شباهت های زیادی بین سرابی و نژاد هایی همچون کانگال و پشدر وجود دارد بنابراین تشخیص آن ها را به افراد حرفه ای بسپارید. متاسفانه به خاطر بی توجهی های زیادی که به سگ های نگهبان می شود سگ سرابی تقریبا اصالت خود را از دست داده است و کاملا خالص نیست . حتی در زادگاه این حیوان که همان سراب است دیگر مانند گذشته تمام سگ های سرابی اصیل و خالص نیستند.

 


سگ-سرابی-نارنجی.jpg


مشخصات نژاد سگ سرابی

این نژاد به خاطر سر بزرگ ،پنجه های قدرتمند ،پاهای قوی و فک قوی و بزرگ معروف است و او را به یکی از خطرناک ترین نژاد ها تبدیل کرده است.

علاقه مندان به سگ های نگهبان سگ سرابی را به نام های ماستیف ایرانی و شپرد ایرانی هم می شناسند.

در ایران بخصوص در قسمت های شمال و شمال غربی، این سگ را به عنوان یک سگ نگهبان در برابر دزد، خرس و گرگ به کار می‌گرفتند. البته در حال حاضر نیز تعداد زیادی از افراد ایرانی از سگهای سرابی به عنوان نگهبان خانه، باغ، ویلا، کارگاه و گله هایشان استفاده می‌کنند.

این سگ بعد از بلوغ سریع رشد می کند و وزنش افزایش می یابد، بنابراین نیاز به تحرک زیاد از ملزومات این سگ است ، اگر وقت کافی برای فعالیت این سگ ندارید توصیه می کنیم اصلا به نگهداری او فکر هم نکنید . زیرا فعالیت نداشتن این سگ مساوی است با افسردگی یا عصبانیت و خشونت بیش از اندازه ی او.

طول عمر سگ های سرابی اگر زندگی سالمی داشته باشند و فعالیت کافی در طول روز داشته باشند  حدود 12 تا 17 سال است . که تقریبا عدد بیشتری از مدل های دیگر به حساب می آید.

سگ-سرابی-اصیل.jpg


خصوصیات فیزیکی و جسمانی سگ سرابی

زادگاه سگ سرابی یعنی شهر سراب که در آذربایجان شرقی واقع شده است یک منطقه کوهستانی و سرد است. به همین خاطر این سگ یک نژاد قدرتمند و سرسخت می‌باشد. این نژاد یک سگ کوهستانی و جان سخت است که آمادگی کامل برای هرنوع آب و هوا را دارد. ولی در کل این سگ آب و هوای متعادل را می پسندد در آب و هوای سرد تحمل بالایی دارد و ممکن است در آب و هوای گرم و  خشک کمی اذیت شود.

پوست سگ های سرابی دولایه است و لایه زیرین آن عایقی برای سرمای زمستان و گرمای تابستان به حساب می آید و لایه بیرونی آن عایقی برای نفوذ رطوبت و برف است . و این دولایه بودن پوستش به او کمک می کند که در مبارزه با حیوانات وحشی کمتر آسیب ببیند.

ویژگی های سگ سرابی

  • ارتفاع

در سگ های نر         75 تا 90 سانتی متر

در سگ های ماده        70 تا 85 سانتی متر

  • وزن

در سگ های نر           60 تا 90  کیلوگرم

در سگ های ماده           55 تا 80 کیلوگرم

 

  • طول عمر

متوسط  12 تا 17  سال

عکس-سگ-سرابی.jpg



خصوصیات سگ سرابی :

نژاد سگ سرابی اصیل در رنگ هایی مثل خاکستری، قهوه ای روشن (مایل به زرد) یا سوخته کم رنگ و حنایی وجود دارد.

این سگ اغلب چهره ای سیاه و خاکستری و گوش هایی خاکستری رنگ دارد. همچنین دارای استخوان هایی قوی و بلند با سری بزرگ و گردنی کشیده و تنومند می‌باشد. در این نژاد اندازه طول پوزه نسبت به سگ های هم رده خارجی کوتاه تر است.

اسکلت بندی و فیزیک بسیار مناسب و ساختار موزون عضلانی در این سگ باعث شده است تا بتواند به سرعت از خود عکس العمل نشان دهد.

 

اندازه چشم های این سگ متوسط و بادامی‌شکل می‌باشد که زیبایی خاصی به سگ سرابی بخشیده است. رنگبندی چشم های این سگ ایرانی از قهوه ای پررنگ مایل به قهوه ای روشن می‌باشد.

پرمویی در پاهای سگ سرابی باعث می شود بتوانند روی برف بهتر راه بروند . آنها دارای حس بویایی قوی هستند و در مقابل حوادث حس ششم  خوبی دارد. آرام است و بی جهت پارس نمی کند . برخلاف ظاهر ترسناکش اصلا سگ بد اخلاقی نیست. و حتی دربرخورد با کودکان بسیار صبورو ملایم است و از آن ها حفاظت می کند.

دارای هوش بالایی است و فرامین را به راحتی آموزش می بیند و حتی نیاز به تکرار زیاد فرامین نیست. برای اجتماعی شدن این سگ نیاز است که از تولگی با سگ های دیگر قرار بگیرد تا در مقابل بقیه سگ ها واکنش بدی نشان ندهد.

به خاطر داشتن دندان هایی تیز و فکی قوی این نژاد را به عنوان یکی از بهترین نژاد های نگهبان به حساب می آورند زیرا با یک حرکت می تواند استخوان متجاوز را خرد کند و گوشتش را جدا سازد. البته با آموزش درست این سگ در کنار خانواده بسیار مودب و مهربان و در مقابل خطر بسیار وحشی و سرکش خواهد بود. رفتار جالبی که این سگ دارد این است که با دیدن هر غریبه ای می ایستد و نگاه می کند و خطر را می سنجد وبا این کار هشداری به غریبه می دهد که اگر خطر را تشخیص دهد به او حمله خواهد شد.

سگ سرابی چالاکی بالایی دارد و از خطر و دشمن نمی ترسد و حتی تا موقع جان دادن مبارزه می کندو این خصوصیات خوب آن ها متاسفانه باعث شده است که سودجویان از او درمبارزات ساختگی و مسابقاتی استفاده کنند.

 

معایب مخلوط شدن نژاد سرابی

همانطور که در بالا اشاره شد به خاطر بی توجهی زیاد به نژاد های نگهبان ، آمیزش سگ های اصیل با نژاد های غیر اصیل ، سگ های سرابی غیر اصیل زیادی به وجود آمده است که خصوصیات اصیل ها را ندارند ، بعضی از پرورش دهنده ها می خواهند با این کار نژاد قوی تر با جنگاوری بیشتری به وجود بیاورند ولی کاملا نژاد را از بین می برند و خصوصیات ناب نژاد ها تبدیل به خلق و خوی نامتعارفی خواهد شد. و مشکلات زیادی حتی از نظر استخوان بندی نژاد پیش خواهد آمدو ممکن است حتی جنگاوری آن ها نیز کاهش پیدا کند. ومتاسفانه به خاطر این قضیه مخلوط نژاد زیاد باعث شده است دیگر به سختی بتوانیم یک سگ سرابی اصیل پیدا کنیم.


قدر-سگ-سرابی.jpg

مراقبت و نگهداری از سگ سرابی

برس و شانه کشیدن و حتی استحمام این نژاد فقط در  مواقع ضروری نیاز است. این نژاد تا دوسالگی رشد زیادی دارد که توصیه می شود تا رسیدن به این سن فعالیت های سنگین انجام ندهد.

مقدار غذای این سگ با توجه به فعالیتش متفاوت است . باید از غذاهای استاندارد و شناخته شده برایش استفاده نمایید و توصیه می شود د رکنار غذای خشک از غذای های تر و خانگی نیز استفاده نمایید.فقط باید مواظب سلامت و چاق نشدن او باشید زیرا این نژاد بسیار مستعد چاق شدن است. ورزش های او را بلا فاصله بعد از خوردن غذا انجام ندهید که باعث نفخ و بی حالی او خواهد شد.

باید بدانید که طریقه مراقبت و غذای آن ها اثر مستقیم بر روی کیفیت زندگی و سن آن ها خواهد داشت بنابراین هرچه با برنامه ریزی کارها را انجام دهید موفق تر خواهید بود.

فعالیت این نژاد بسیار بالاست بنابراین زمان زیادی را برای بازی و فعالیت اختصاص دهید . این سگ از بودن در کنار صاحبش بسیار لذت می برد بنابراین بهتر است برنامه ی پیاده روی و ورزش با خود را برایش بریزید تا در کنار تخلیه انرژی به او آرامش و نشاط نیز هدیه دهید.

 

 

بیماری‌های سگ سرابی

به طور کلی سگ نژاد سرابی به خاطر ساختار محکم و اسکلت بندی قوی و استوار، درگیری اسکلتی و ساختاری به مانند آنچه نژادهایی مثل ژرمن یا دوبرمن درگیر آن می‌شود را ندارد. ولی عواملی وجود دارد که میتواند این حیوان را درگیر یکسری از بیماری های خاص بکند. مثلا به خاطر وزن بالای حیوان و فشاری که به مفصل آرنج حیوان وارد می‌شود، می‌تواند حیوان را دچار بیماری های التهابی مفصلی بکند.

تعداد کمی‌بیماری و اختلال در این نژاد نیز دیده شده است مانند دیسپلازی هیپ و آرنج، نفخ، چاقی و سایر بیماری های اکتسابی…  چنین بیماری مفاصل و رماتیسم در سگ های مسن و دارای اضافه وزن! و مشکل سخت زایی در سگ های ماده که دلیل آن  بزرگ بودن توله ها می‌باشد.این مشکل البته خیلی کم در آنها دیده ورزش منظم و کافی در این نژاد بسیار ضروری است.

توصیه می شود که برای اطمینان از عملکرد صحیح خود حتما این نژاد را زیر نظر دامپزشک با تجربه قرار دهید و با توصیه های او سگی سالم و قدرتمند را تربیت کنیم.

 

 

نظرات کاربران 0

جهت ثبت نظر وارد حساب کاربری خود شوید.

ورود به حساب کاربری